Ce este Resetarea calendarului GPS / GPS Week Number Rollover (WNRO)?
Există milioane de dispozitive de navigație GPS independente care se bazează pe sateliții GPS pentru a oferi nu numai o poziție exactă, ci și data și ora. În 1980, când sistemul GPS a început pentru prima dată să țină evidența timpului, el putea contoriza doar maxim 1024 săptămâni sau aproximativ 19,7 ani. Odată ce s-au scurs 1024 de săptămâni, contorul va reveni la zero (rollover) și va continua numărarea înainte. Prima resetare/rollover a avut loc în august 1999, iar cea de-a doua va avea loc pe data de 6 aprilie 2019..

Ce acum?
Suntem conștienți de acest eveniment special și am făcut planurile necesare pentru a avea actualizări disponibile dacă este necesar si pentru a asigura perturbare minimă  clienților noștri. În ultimele luni, am efectuat teste extinse pentru a determina dacă WNRO va afecta gama noastră de produse, atât actuale, cât și vechi. Aceste teste au arătat că majoritatea dispozitivelor GPS Mio nu sunt afectate de WNRO și vor funcționa fără actualizare.

Va funcționa dispozitivul meu Mio fără o actualizare?
Dacă dispozitivul dvs. este afectat de WNRO, acesta va funcționa în continuare fără o actualizare, dar veți observa că informațiile privind ora și data sunt incorecte. Semnalul GPS și acuratețea poziționării nu vor fi afectate și astfel veți putea să utilizați dispozitivul în mod normal.


Consultați lista de dispozitive afectate şi linkurile de descărcare de mai jos:


Model GPS fix
Pilot 15Download Patch
Spirit 7700Download Patch
Spirit 7800Download Patch
Spirit 5100  / 5100 Base Map Download Patch
Spirit 5400 LMDownload Patch
Spirit 5450 LMDownload Patch
Spirit 5670 LMDownload Patch
Spirit 7500 LM / 7500 Base Map Download Patch
Spirit 7550 LMDownload Patch
Spirit 7670 [ Truck ]Download Patch
Mio Combo 5207 [Truck]Download Patch
Downloads